Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΥΡΡΙΑ 2010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του πολιτιστικού μας πενθημέρου «τα Πύρρια». Η αθρόα συμμετοχή πατριωτών και φίλων, μας ενθουσίασε και επιβάλλει τη συνέχεια των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων, οι οποίες αποδείχτηκε ότι έχουν γερή υποδομή και καλά κρατούν για 25 χρόνια. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών στα παιχνίδια και στην έκθεση ζωγραφικής. Απαραίτητη αποδείχτηκε η έκθεση βιβλίου και η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης. Η έκθεση βιβλίου διοργανώθηκε με απευθείας συνεννόηση της Προέδρου του Δ.Σ. και παραλαβή βιβλίων από τους εκδοτικούς οίκους ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΠΑΤΑΚΗ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ και ΩΚΕΑΝΙΔΑ, τους οποίους ευχαριστούμε για τη πλούσια προσφορά αξιόλογων βιβλίων και το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, το οποίο αξιοποιήσαμε σε δώρα – βιβλία στους μικρούς μας φίλους και σε αγορά βιβλίων για τον αρτιότερο εξοπλισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης μας. Τη λειτουργία της έκθεσης και δανειστικής βιβλιοθήκης διεκπεραίωσαν άψογα οι μικροί φίλοι του Συλλόγου μας : Άννα και Μαρία Μουρούτσου, Θανάσης και Μαριλίτα Νόνη, Βασίλης & Κωνσταντίνος Ροζάκος, Μαριάνα Στρίκου, τους οποίους ευχαριστούμε. Εξαντλήθηκαν όλοι οι λαχνοί της λαχειοφόρου αγοράς αξιόλογων δώρων, γι΄ αυτό ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που διακίνησαν τους λαχνούς και όλους αυτούς που τους αγόρασαν. Το διήμερο δημοτικό πανηγύρι εξελίχθηκε σε ένα όμορφο γλέντι που διήρκεσε ως τις πρωϊνές ώρες. Στις 14/8 την παράσταση του πανηγυριού και αρκετό από το χρόνο του έκλεψε το αυθόρμητο στήσιμο του χορευτικού, το οποίο συνεπήρε τους παρόντες και την ορχήστρα με τον απόλυτο συντονισμό των βημάτων παραδοσιακών χορών χωρίς καμία προετοιμασία. Ευχαριστούμε το παραδοσιακό συγκρότημα «ΑΥΛΟΣ» του Γιώργου Δαλιάνη, με τραγουδιστές τη Σταυρούλα Δαλιάνη, παπά - Χρήστο Κυριακόπουλο και Διαμαντή Ρουμελιώτη, για την ποιότητα και το κέφι που προσέδωσαν στο πανηγύρι μας τραγουδώντας γνήσια παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, για τα οποία αγωνιζόμαστε και εμείς όλα αυτά τα χρόνια.

Από την δοκιμαστική λειτουργία της κουζίνας του Πολιτιστικού μας Κέντρου σε συνδυασμό με την προβολή ταινιών, κατά την διάρκεια των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων αποδείχτηκε ότι το χωριό μας έχει ανάγκη από τη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου, το οποίο θα επισκέπτονται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, στο οποίο θα συναντιούνται, θα ανταλλάσσουν απόψεις και θα χαλαρώνουν για όσο χρόνο επιθυμούν.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την οικονομική ενίσχυση τους χορηγούς μας καθώς επίσης και όλους τους πατριώτες και φίλους που συνέβαλαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στη διοργάνωση των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους προμηθευτές μας για την άψογη συνεργασία μας.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο για την προσφορά του των 75 € για τη χρήση της αίθουσας του πολιτιστικού κέντρου στα βαφτίσια της κόρης του καθώς και το σταθερό χορηγό και συμπαραστάτη στο έργο μας Αναστάσιο Μ. Παρασκευόπουλο για τη χορηγία των 500 € για τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ηραίας και τους εργαζόμενους του Δήμου (τον Νικόλα από του Σέρβου και το Δημήτρη από του Ράφτη), οι οποίοι βοήθησαν με πιεστικά μηχανήματα του Δήμου να πλυθεί και καθαριστεί όλος ο προαύλιος χώρος του Πολιτιστικού μας Κέντρου, η Πλατεία της παιδικής χαράς και το Εικονοστάσιο καθώς και (την Γεωργία Σηλαϊδή), η οποία βοήθησε στον εσωτερικό καθαρισμό και τακτοποίηση του πολιτιστικού μας κέντρου. Επίσης ευχαριστούμε τον εργαζόμενο του Δήμου (Βασίλη από τα Κακουρέϊκα) ο οποίος με το κατάλληλο μηχάνημα καθάρισε τέλεια από τα χόρτα το δρόμο Λιοδώρα – Πυρρής.

Ευχαριστούμε τον Αντώνη Στρίκο, ο οποίος κατόπιν εντολής του Δ.Σ. του Συλλόγου, με την εργασιακή εμπειρία και διαλλακτικότητά του διεκπεραίωσε ένα σπουδαίο έργο υποδομής (οικοδομικές εργασίες στην είσοδο του πολιτιστικού κέντρου και την πλατεία με την παιδική χαρά), αξιοποιώντας τις επιχορηγήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε υλικά, μέσω του Δήμου Ηραίας, συνεργαζόμενος με τον Δήμαρχο, τον Δημοτικό σύμβουλο Διονύση Παρασκευόπουλο, τους απαραίτητους εργαζόμενους (τον οδηγό εκσκαφέα και τον υδραυλικό Τάσο Σηλαϊδή) και τους εργολάβους, με απόλυτη διαφάνεια και το λιγότερο δυνατό κόστος εργασιών, το οποίο επιβαρύνθηκε ο Σύλλογος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των υπερήλικων πατριωτών μας Ρίνας χήρας Ανδρέα Καρτσαγκούλη και Χαρίλαου Παρασκευόπουλου, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή τον Αύγουστο του 2010.

Στις 16/8/2010 διεξήχθη εκλογοαπολογιστική συνέλευση, από την οποία αναδείχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στο επόμενο φύλλο θα σας ενημερώσουμε για τα ονόματα των μελών και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μαρίνα Δ. Κωνσταντοπούλου

1 σχόλιο:

  1. χαιρομαστε για την λαμπρη πορεια του συλογου μας και συχαρητηρια σε ολους οσους προσφερουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή